13 Ağustos 2010 Cuma

Tekken

Hep hoşuma giden filmleri yazacak değilim ya. Bu sefer de ağır hayal kırıklığına uğradığım bir uyarlama filmden bahsedicem. Gerçi Tekken'den ne kadar çekici bir senaryo çıkarılabilirdi bilinmez. Ama bu kadar da kötü olmasaydı yahu.

Nerden başlayayım bilemedim. Konu saçma sapan, yerlerde sürünüyo. Direk oyunculara geçeyim en iyisi.

Oyunculardan ikisi hariç hiçbiri tanıdık gelmedi bana. Uzakdoğuda geçen filmlerin klasik kötü adamı Cary-Hiroyuki Tagawa var Heihachi rolünde. Makyaj çok başarılı, çok benzemiş. Zaten filmde başarılı bulduğum 2 şeyden biri makyaj ve kostümdü. Diğeri de oyuncu seçimi zaten. Tanınmamış oyuncular seçmişler ama oyundaki karakterlere en iyi oturan oyuncuları seçmeye gayret etmişler. Neyse. Boksör Steve Fox rolünde de fantastik filmlerde acıklı hikayesi olan -mecburen- kötü adam rollerinden hatırladığım Luke Goss var. Blade 2'de Nomak ve Hellboy 2 : The Golden Army'deki Prince Nuada rolleri en bilinen oyunculukları. Daha doğrusu benim aklımda kalanlar. Christie Monteiro rolündeki Kelly Overton ise bir tv oyuncusu. Neredeyse tüm dizilerde bir ya da iki bölüm oynamış. Filmdeki kostümleri gerçekten kışkırtıcı. Başrolde Jin Kazama rolündeki (ne alaka Jin başrolde?) Jon Foo ise daha önce bilinen bir filmde göz önünde rol almamış. Batman Begins'de figüranlığı var dikkat çeken.

Daha da uzatmak istemedim. Dediğim gibi makyaj-kostüm ve oyuncu seçimlerinin oyun karakterlerine oturması haricinde berbat bir film. Hele de Tekken seviyorsanız hiç izlemeyin derim.

1 yorum:

Şamil Çil dedi ki...

Bana da ağır bir hayal kırıklığı yarattı bu Film. Resmen harcamışlar hikayeyi. Oyunu oynayanları kameraya çekselerdi daha güzel olurdu...